Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълговете на Левски са 15 млн. лева, съобщиха от Синя България

Левски има сериозни проблеми извън терена.
Снимка: levski.bg

Един от миноритарните акционери на Левски - Тръст Синя България, излезе с официална информация в своята Фейсбук”страница относно проведената среща преди няколко дни между ръководството на клуба и част от феновете. В дълъг текст от Тръста разясниха темите, които са били обсъдени, и изразиха своите притеснения за част от ситуацията в клуба.

В изявлението се отбелязва, че дълговете на Левски са над15 милиона лева, като това не включва парите, дължими на фирмите на Васил Божков. Освен това от Синя България разкриват, че от срещата е станало ясно, че има немалко вътрешно напрежение и сериозни проблеми в управленската структура на клуба.

"Въпреки постигнатото от ръководството, непосредствените и належащи дългове надхвърлят 15 000 000 лева, без да отчитаме размера на дълговете към фирми свързани с Васил Божков
Тези задължения представляват изключително сериозна тежест и реална заплаха за съществуването на Левски.
Очевидно е, че погасяването им е непосилно за клуба и за спонсора Palms Bet без намиране на поне още един или два големи спонсора и продължаване на активността на привържениците", написаха от Синя България.
Целият текст вижте тук.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна