Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Какви са предимствата да изберете конвенционални палетни стелажи?

Снимка: unsplash.com

Перфектната организация на производственото и складово пространство е гаранция за оптимален работен процес, нулев риск за условията на работа за персонала и възможност за повишаване на ефективността и приходите на компанията. Тя изисква не само добре изграден план за рентабилна подредба и позициониране на отделните функционални и зони и техния материален актив, но и надеждни специализирани системи.

Палетните стелажи са сред най-често предпочитаният и използван метод за организиране на складовото помещение. Днес на съвременния пазар ще откриете богато разнообразие от модели и варианти, подходящи за различни производствени цели, бюджет и специфика в поточната линия на работния процес.

Конвенционалните палетни стелажи са един от съвременните системи за организиране на складовата дейност и съхранението в производствения цех. Те намират приложение основно в складирането на палетизиран вид товари. Този вид системи за съхранение е подходящ главно за производства, в които има наличие на голям обем от суровини, респективно очаквани да бъдат изработени елементи и готова продукция.

До всички тях обаче в повечето случаи се изисква постоянен достъп, което е невъзможно поради липса на добра организация на складовото помещение. Конвенционалните палетни стелажи обаче не просто позволяват такъв, но и свеждат до минимум риска от загуба на оперативно време в излишни движения на работниците. Тези системи обаче разполагат и с други допълнителни предимства. Останете с нас, за да научите повече за тях.

Конвенционалните палетни стелажи оптимизират работния процес

Тези системи са идеални за съхранение на всякакъв тип товари, типични с множество референции. С други думи, ако заложите на конвенционални палетни стелажи работниците са „освободени“ от излишни действия като преместване на елементи само и само да получат достъп до търсените от тях продукти.

Конвенционалните палетни стелажи са изключително адаптивни

На практика, те са подходящи за всякакъв тип производство и складова дейност. Модерните конвенционални палетни стелажи могат да се използват за различни по своите характеристики – тип, обем, тегло, размери и други – суровини, изделия и продукция. Ето защо те са един вид универсален избор за компании от различни сфери, обединени от това, че боравят с мащабно количество товари.

Конвенционалните палетни стелажи дават свобода на избор за организацията

Те позволяват не просто оптимизиране на малко складово пространство, но и въвеждане на подобрения в него. Така например, този тип палетни стелажи позволяват да се изградят специални проходи, които да гарантират максимално опростено обслужване на цялостната система. По този начин се гарантира не само оптималната плътност, но и повишаването на фактора рентабилност в складовата дейност.

Конвенционалните палетни стелажи са изключително надеждни

Като нов вид системи за съхранение, в изработката им са включени съвременни технологии, гарантиращи дълготрайно използване. Освен това, за изграждането им се използват максимално надеждни и издръжливи на механично въздействие и неблагоприятни условия материали. Обикновено, конвенционалните палетни стелажи се правят от специфичен вид стомана, която е сертифицирана за такъв тип изделия, тъй като има изключително висока степен на плътност.

Монтажът на конвенционалните палетни стелажи е лесен

За да сглобите такъв тип система за складовата организация, дори не са ви нужни някакви специални умения и технически познания. В някои производства даже самите служители се справят бързо и лесно с монтажа. Освен това, всяка фирма, предлагаща конвенционални палетни стелажи може да ви помогне със сглобяването. Необходимо е само да заявите услугата предварително.

Обикновено в закупения пакет влизат и допълнителни екстри

Към системата ще получите специални защитни елементи, с които да увеличите нейната годност и трайност. Става дума за специализирани аксесоари за безопасност. Те позволяват значително по-добро и ефикасно обслужване. Най-често представляват плотове от метал или ПДЧ, удобни мрежи за съхранение или обезопасяване на периметъра, стопери и много други.

Не забравяйте, че каквито и палети и системи да изберете, е важно те да бъдат произведени и доставени от надеждна компания. Нейната репутация е гаранция за крайния резултат, който ще постигнете в организирането на вашата складова дейност. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна