Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В частния сектор на САЩ през август бяха разкрити 132 хиляди нови работни места.

Работодателите в частния сектор на САЩ разкриха през август нови 132 000 работни места след техен ръст с 270 000 през юли и очаквания за по-силно повишение на заетостта с около 300 000, показва последният Националният доклад за заетостта на ADP, публикуван в сряда.

Докладът беше публикуван преди по-изчерпателния и внимателно наблюдаван доклад за заетостта на Департамента по труда, който ще бъде оповестен в петък (2-ри септември), като осреднените прогнози на финансовите пазари са за разкрити нови 300 000 работни места в неселскостопанския сектор на САЩ, след като през юли икономиката на САЩ генерира нови цели 528 000 работни места.

Търсенето на работна ръка отвъд Океана остава силно въпреки агресивните увеличения на лихвените проценти от страна на Федералния резерв на САЩ с цел ограничаване на инфлацията.

По-рано тази седмица правителствените данни показаха, че към последния работен ден на юли е имало 11,2 милиона свободни работни места, което означава около две работни места на всеки един безработен американец.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна