Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 взе голмайстора на Черно море

Снимка: ЦСКА 1948

Голмайсторът на Черно море Евгений Сердюк преминава в редиците на ЦСКА 1948, съобщиха от столичния клуб. Украинецът подписа договора си в клубния офис на „червените“, след което с гордост позира с фланелката на ЦСКА 1948 за първите си снимки като футболист на тима.

"В началото на следващата седмица се очаква украинският нападател да започне подготовка със състава, воден от легендата Любослав Пенев. Сердюк беше категоричен, че няма търпение да се срещне с Ел Голеадор и че несъмнено ще може да научи много от него за играта си в предни позиции", написаха от ЦСКА 1948 на сайта си.

На върха на атаката на Черно море 24-годишният състезател отбеляза общо 15 гола във 26-те си двубоя за „моряците“, като добави 4 асистенции и привлече интереса на множество клубове.

Преди да заиграе в българското първенство Сердюк е минал през школата на португалския Фатима, за който и дебютира в мъжкия футбол през 2017 г. Играе в състава до 2019 г., като после има един сезон под наем в друг португалски отбор – Каса Пия, преди да пристигне във Варна.

Голмайсторът има зад гърба си и два мача за младежкия национален отбор на Украйна до 21 години. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна