Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал направи обрат срещу Фонини

Рафаел Надал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият в схемата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Рафаел Надал се класира трудно за третия кръг в Ню Йорк.

Испанският левичар направи обрат в Ню Йорк срещу Фабио Фонини от Италия и го победи с 2:6, 6:4, 6:2, 6:1 след повече от два часа и половина игра.

Фонини взе първия сет и повеждаше на три пъти в началото на втория с пробиви, но Рафа успяваше да ги върне. От 2:4 в тази част носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем намери своя ритъм, започна да сервира по-добре и пое контрола върху срещата.

"Може би никога не съм започвал по-слабо мач. Но това е част от играта. Трябва да остана смирен и да приема ситуацията. Последният месец не беше лесен за мен, така че знам, че подобно нещо може да се случи. Това е още един шанс за мен, жив съм след такъв мач. Това означава много", коментира четирикратният шампион от US Open, който в края на мача сам си разби носа с ракетата и получи лекарска помощ.

Надал направи нехарактерните за него 37 непредизвикани грешки при 20 печеливви удари. При италианеца балансът беше 60 грешки (9 двойни) срещу 24 уинъра.

В следващия кръг 36-годишният испанец ще играе срещу друг ветеран – Ришар Гаске от Франция.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна