Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19-годишен испанец на полуфинал на US Open след рекорд

Карлос Алкарас е на полуфинал в Ню Йорк

Карлос Алкарас победи Яник Синер с 6:3, 6:7 (7:9), 6:7 (0:7), 7:5, 6:3 в 1/4-финал на US Open и прекъсна серията си от две поредни загуби от италианеца през тази година. На полуфиналите Алкарас ще срещне американеца Франсис Тиафо, отстранил Рафаел Надал преди дни и наложил се снощи нас Андрей Рубльов от Русия с 3:0 сета.

Двубоят Алкарас - Синер счупи досегашния рекорд за най-късно приключил мач на US Open - 2:26 часа местно време и краят дойде в 2:50 часа. Испанецът вече е най-младият полуфиналист на Откритото първенство на САЩ.

Първият сет започна с пробив на Алкарас, но Синер изравни резултата, спечелвайки гейма при сервис на испанеца за 2:2. Италианецът обаче се пропука на два пъти след 3:3 и позволи на Алкарас да поведе в сетовете след 6:3 в първия.

Втората част започна с размяна на сервис геймове, но Синер проби съперника в третия гейм за 2:1. Алкарас се измъкна от загуба и върна пробива за 5:5. При 6:5 в полза на Синер италианецът пропусна четири сет пойнта и се стигна до тайбрек. Там играта бе изключително оспорвана, като италианецът взе превес в края за 9:7 и 1-1 в сетовете.

Третият сет също предложи равностойна игра и след размяна на по два пробива отново се стигна до тайбрек. В него Синер бе изключително убедителен и след 7:0 поведе в резултата с 2-1 сета.

Четвъртата част бе изключително емоционална. Синер дръпна с 1:0 след първия гейм, последва размяна на пробиви, а при 5:4 в своя полза италианецът поведе с 40:30, но допусна пробив. Алкарас се възползва от момента и изравни сетовете с пробив за 7:5.

Решителният пети сет започна равностойно и до 2:2 нямаше възможности за пробив. Синер взе аванс за 3:2, след което поведе с 40:15 в следващия гейм, но Алкарас успя да избегне затвърждаването на пробива за 3:3. Испанецът поведе с 4:3 след свой сервис гейм. Испанецът стигна до пробив за 5:3, след което затвори сета и мача за 6:3 след 5 часа и 18 минути на корта.
По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!