Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вавринка отстрани водача Медведев в Мец

Стан Вавринка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в зала в Мец, Франция, от категория АТР 250 с победа над водача в схемата Даниил Медведев с 6:4, 6:7(7), 6:3.

37-годишният швейцарец,, бивш номер 3 в ранглистата на АТР, се поздрави с първи успех над актуален играч от първите 10 от успеха над Андрей Рубльов през 2020-а на Мастърса в Париж.

Вавринка можеше да завърши срещата в два сета, но буквално пропиля мачпойнт и позволи на руснака Медведев да прати частта в тайблек и оттам в трети сет

Във финалния сет Вавринка поведе с 3:0 гейма, но руснакът започна да вкарва много сила в началните удари и изравни при 3:3..  Последва маратонски осми гейм, който беше за ветерана и реално посочи изхода на срещата. На три пъти пред него се отвори точка за пробив преди да затвърди успеха си.

Следващият съперник на носителя на три титли от Големия шлем е Микаел Юмер от Швеция.

В друг интригуващ мач от този етап на турнира вторият в схемата Хуберт Хуркач (Полша) преодоля бившия номер 3 в света Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 6:4 за час и 16 минути. Полякът направи 12 аса и спаси двете точки за пробив, които се появиха за противника.

Лоренцо Сонего пък спря представителя на домакините Жил Симон със 7:6(2), 6:4 и в следващия етап ще се изправи срещу американеца Себастиан Корда.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна