Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унгария и Италия в сблъсък за място в топ 4

Снимка: UEFA

Днес ще се изиграят мачовете от последния кръг в четири групи от четирите дивизии на Лигата на нациите. Един от тези двубои е Република Северна Македония – България в Скопие от Лига „С“.

В група три на Лига "А" спорът за първото място е между Унгария и Италия. Маджарите нямат загуба, а преди няколко дни шокираха Германия в Лайпциг и направиха огромна крачка към класиране за Финалната четворка на турнира. Довечера отборът на Марко Роси посреща Италия и ще постигне целта си дори при равенство, докато "адзурите" се нуждаят от задължителна победа в Будапеща.

На "Уембли" в Лондон един срещу друг излизат големите съперници Англия и Германия, но този мач ще е по-особен. "Трите лъва" вече изпаднаха, но ще се опитат да се реваншират пред феновете си с успех срещу Бундестима, който беше фаворит за първата позиция, но след поражението от Унгария пропиля шансовете си.

В нашата група 4 на Лига "С" също няма голяма интрига. С 13 точки от 5 мача Грузия е убедителен лидер и в следващото издание на турнира ще играе в по-горната дивизия. Тимът на Вили Саньол ще гостува на Гибралтар и едва ли ще пропусне възможността да завърши кампанията си с нова победа. 

В Скопие Северна Македония ще посрещне България в спор за второто място.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна