Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов отпадна след здрава битка

Димитър Кузманов
Снимка: Sofia Open/LAP.bg

Димитър Кузманов  отпадна на старта в седмото си поредно участие на тенис турнира от категория АТР 250 в София.

Участващият с „уайлд кард“ българин отстъпи на тръгналия от квалификациите Юго Юмбер от Франция с 6:7(4), 4:6 след два часа и половина игра в равностоен мач.

Кузманов проби за 2:0 след воле на съперника в аут, а след това затвърди убедително и публиката, след която беше майка му Дора Рангелова, приятелката му Християна Тодорова и втората ни ракета при жените Изабелла Шиникова, избухна в аплодисменти.Левичарят Юмбер върна брейка за 2:3 след двойна грешка на 29-годишния пловдивчанин. В следващия гейм Мико поведе с 40:15, но не успя да направи нов пробив. В осмия гейм втората ни ракета имаше още една точка за брейк, но отново не сполучи. В следващата игра имаше цели 20 разигравания и в крайна сметка Кузманов взе подаването си след две отразени точки за пробив.

После се стигна до тайбрек. В него смяната на полетата дойде при 4:2 точки за българина. Юмбер спечели следващите четири разигравания и стигна до два сетбола при 6:4 и реализира още първия след прехвърлящ удар в аут на Мико. Частта продължи 90 минути.

И втората част започна с пробив на българина, който затвърди за 2:0 със сервис гейм на нула. В четвъртя гейм Кузманов направи две двойни грешки и трябваше да спасява брейк пойнт, но успя да вземе подаването си. В осмия обаче Мико националът за Купа „Дейвис“ изигра слаб сервис гейм и беше пробит на 15 за 4:4. В десетия гейм французинът стигна до два мачбола при 15:40 и реализира първия още.

Димитър Куманов завърши с 18 печеливши удари и 12 непредизвикани грешки, докато Юмбер имаше баланс 28-38.

"Доволен съм от играта си, но има разочарование, защото исках да спечеля.Благодаря на публиката, която дойде в залата. Нека подкрепят и Григор Димитров утре", каза втората ни ракета след мача.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна