Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
7 неща, които да имате предвид, когато купувате куфар

Снимка: unsplash.com

Намирането на идеалния куфар за багаж, който да е подходящ за различните ви пътувания, не е лесна задача. Едно от най-важните съображения, разбира се, е издръжливостта, независимо дали става дума за куфар с твърда или мека обвивка, както и неговата конструкция. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите перфектния куфар.

На какво да обърнете внимание, когато избирате куфар?

1. Материалът - с твърда или мека обвивка

Има два основни варианта: куфари за багаж с меки или твърди страни. Меките куфари са по-удобни, когато смятате да ги напълните повече, тъй като осигуряват повече гъвкавост и разтегливост. При тях недостатък може да е фактът, че дори и много издръжливите тъкани могат да се прокъсат, въпреки че поправката им не е трудна. 

Корпусите с твърди страни обикновено са здрави и изработени така, че да издържат на силен удар. Техният недостатък е, че са малко по-тежки и по-трудно се запълват с екстра багаж. Твърдото покритие е водоустойчиво и осигурява по-добра защита за вашите вещи, но трябва да имате предвид, че може да се счупи по-лесно и да има по-видимо износване и надраскване.

2. Колелцата

Днес много от куфарите за багаж имат четири колела, които ви дават възможност да движите чантата си с лекота; всяко колело може да бъде „двойно“, което дава допълнителна стабилност и маневреност. Тези с две колела пък седят по-стабилно на земята в изправено положение и са по-подходящи при неравен терен. Препоръчително е да изберете гумени вместо пластмасови колела. Също така проверете дали е възможно да ги замените, в случай че се наложи.

3. Дръжката

Телескопичните дръжки са най-често срещани, те се сгъват, когато не се използват. Необходимо е да обърнете внимание на материала, за да се избегне счупване. Уверете се и, че дължината на дръжката е подходяща за вас, така че да не трябва да се навеждате, когато използвате куфара. Страничните дръжки също са от значение и трябва да бъдат здраво закрепени, за да издържат тежестта на куфара и багажа.

4. Тегло и размер

Ако ще пътувате със самолет е добре да имате предвид изискванията на авиокомпанията. Средният лимит на регистрирания багаж в икономична класа е 23 кг, така че теглото на самия куфар е от ключово значение. Размерът на куфара за ръчен багаж също трябва да отговаря за съответните стандартни. Съобразете размера и с дължината на вашето пътуване и навиците ви за опаковане.

5. Издръжлив материал

Дори и най-трайните материали нямат значение, ако се държат от слаби шевове и евтини ципове. Обърнете внимание не само на обвивката, но и на детайлите.

6. Вътрешност и разпределение

Някои куфари за багаж имат няколко отделения и допълнителни джобовете, които дават удобство при сортиране на вашите дрехи и ценности. Потърсете функции, които увеличават вътрешното пространство, като допълнителни ципове и компресионни ленти. 

7. Марката

За да сте сигурни, че куфарът ви ще ви е верен във всяко пътешествие дълго време, заложете на марка, която предлага доказано високо качество, сигурност и надеждност. Може да намерите качествени и разнообразни предложения за куфари за багаж на https://www.obuvki.bg/aksesoari/kufari.html

Какви други екстри имат куфарите?

Ако търсите лукс, удобство и сигурност, няма да останете разочаровани. Някои модели предлагат екстри и функционалности като вградена комбинирана ключалка или пък проследяващо устройство. Други се отварят с пръстов отпечатък или пък през мобилно приложение. А какво ще кажете за смарт куфар със зарядно за вашия телефон или таблет? 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени