Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативната комисия не взе решение по казуса "Левски"

Снимка: БГНЕС

Апелативната комисия към БФС не взе решение на днешното си заседание по жалбата на Левски срещу наказанието от един домакински мач без публика. От Комисията ще проведат ново заседание в понеделник, 3 октомври, на което ще бъдат изслушани представител на Левски, делегатът на мача Христо Ботев и физиотерапевтът на ЦСКА София Иван Христов, който пострада от хвърлена бомбичка по време на дербито.

"Апелативната комисия счита жалбата на Левски за допустима като обхващаща съвкупност от едно решение, а именно деянието хвърляне на предмети с последствие, за което е наложено наказание имуществена санкция съвкупно в размер на 6000 лева. АК отлага вземането на решение и насрочва заседание на АК за разглеждане на жалбата по същество на 3-ти октомври, понеделник, от 12:00 часа, като кани на заседание упълномощено лице на жалбоподателя - ПФК Левски, длъжностното лице - делегата на БФС г-н Христо Ботев, и служебното лице - физиотерапевта на ПФК ЦСКА-София Иван Христов", обяви председателят на Апелативната комисия Валери Апостолов.

"С оглед пълно запознаване с всички фактически обстоятелства по жалбата, искаме да получим всички възможни доказателства, за да можем да се произнесем по същество", разясни той.

Санкцията на Левски касае домакинството на Ботев (Пловдив) от 13-ия кръг на Първа лига, което трябва да се играе на 8 октомври.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени