Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игуаин слага край на кариерата си

Гонсало Игуаин се разделя с футбола скоро.
Снимка: Inter Miami CF

Нападателят на Интер Маями Гонсало Игуаин е решен да приключи кариерата си в Мейджър Лийг Сокър в края на сезона, след като обяви оттеглянето си от футбола на 34-годишна възраст.

Бившият нападател на Ювентус, Реал (Мадрид), Наполи и Аржентина ще довърши настоящия сезон с Интер Маями и ще се опита да изведе отбора на Фил Невил до плейофите и да го направи шампион, преди да се раздели със спорта. Игуаин е в отлична форма в МЛС напоследък, като аржентинецът има 12 гола в последните си 14 мача, включително победно попадение в Торонто през уикенда. Но предвид изтичащия му договор в Интер Маями в края на сезона, той смята, че сега е настъпил моментът да последва брат си Федерико, който вече прекрати кариерата си.

„Денят, в който трябва да се сбогувам с футбола, дойде – професия, която ми даде толкова много, за мен е привилегия да съм живял с нейните добри и лоши моменти. Искам да благодаря на всеки треньорски щаб, който ме е наставлявал през годините: Палермо, Ривър Плейт, Реал, Аржентина, Наполи, Милан, Челси и Интер Маями. Ще взема със себе си хубави спомени. Имах невероятно кариера и постигнах повече отколкото съм си представял. Това е решение, което взех преди три или четири месеца. За мен ще бъде мечта да приключа кариерата си като шампион в МЛС“, сподели емоционално Игуаин на пресконференция, на която присъства целият отбор на Интер Маями.

Игуаин вкара 31 гола в 75 мача за Аржентина и помогна на отбора да стигне финалите на Световното първенство през 2014 и на Копа Америка година по-късно. Кариерата му в националния отбор обаче приключи след поражението на „албиселесте“ в осминафиналите на Мондиал 2018. Клубната му кариера също бе впечатляваща, като върховата точка бе в Реал (Мадрид), където той наниза 107 гола в 190 мача, преди да отиде в Наполи, където реализира 71 попадения в 104 срещи. По-късно той се присъедини към Ювентус, където спечели два домашни дубъла в първите си две кампании в Торино. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна