Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъск продължава със сделката по закупуването на Twitter, спряха от търговия акциите на медията

Лого на "Туитър" и Илон Мъск

Акциите на Twitter Inc. поскъпнаха с близо 13% след информация, че милиардерът Илон Мъск е предложил да осъществява сделката по закупуването на социалната медия за $54,20 на акция.

Акциите се повишиха с цели 16% след излизането на тази информация в агенция Блумбърг. Последва спиране на търговията с акциите на Twitter на Уолстрийт, като за последно акциите поскъпнаха с около 13% до $47,95.

Според информацията на Блумбърг, цитирана и от CNBC, Илон Мъск е направил писмено предложението до Twitter, като агенцията цитира две лица, пожелали анонимност, тъй като се обсъжда поверителна информация.

През юли Twitter започна да съди Мъск за опита на милиардера да се оттегли от сделката за изкупуването на социалната интернет медия, опитвайки се да го принуди да спази условията по сделката. По-късно Илон Мъск подаде контраиск срещу компанията, като каза, че Twitter е представил погрешно състоянието на нейния бизнес и ключови показатели за потребителите на нейната платформа, преди той да се съгласи през април тази година да закупи компанията за общо 44 милиарда долара.

Графика на Twitter (в долари за акция)


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени