Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен с втори шанс за предсрочна титла

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще има втори шанс да спечели титлата в най-престижните автомобилни серии за втора поредна година по време на Гран при на Япония този уикенд. Пилотът на Ред Бул можеше да си подпечата първото място още в Гран при на Сингапур в неделя, но състезанието не се разви в негова полза и той завърши на седма позиция, докато конкурентите му за първото място Серхио Перес и Шарл Льоклер заеха първите две позиции.

Въпреки това нидерландецът има преднина от 104 точки пред втория в генералното класиране Льоклер и може да триумфира с титлата тази неделя. За целта Верстапен трябваше да спечели надпреварата на пистата "Сузука" и в същото време пилотът на Ферари да завърши на трето място или по-надолу. Така той би станал 13-и пилот, който печели световната титла именно в Япония.

Един от проблемите пред 25-годишния Верстапен е, че до момента той не е печелил нито веднъж на "Сузука". Разбира се, нидерландецът може да стане шампион и без победа в Япония, ако Льоклер и Перес завършат на по-долните позиции. Ако обаче Верстапен отново остане извън топ 6, то на теория борбата за титлата ще продължи и в Гран при на САЩ на 23 октомври. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени