Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Деня на българския лекар връчват наградите - „Лекар на годината – 2022 г.“

Снимка: БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

Днес от 19 часа в Националния исторически музей ще се проведе официалната церемония по връчване на наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината: „Лекар на годината – 2022 г.“. 

На Деня на българския лекар – 19 октомври ще бъдат връчени отличията на заслужили лекари от страната в традиционните пет категории:  

  1. “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; 
  2. “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; 
  3. “Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; 
  4. “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“; 
  5. “Лекар на годината 2022 г.” 

Десетки номинации на заслужили лекари бяха изпратени до Български лекарски съюз по време на процедурата по номиниране, която приключи на 30-ти септември, а комисия, включваща представители на ръководството на БЛС разгледа предложенията и избра победителите. С най-голяма тежест при класирането на победителите бяха номинациите подадените от Регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат: дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н. 

Президентът на Р България г-н Румен Радев, проф. Диана Ковачева – омбудсман на Р България, д-р Асен Меджидиев - служебен министър на здравеопазването са сред официалните гости на церемонията. 

Припомняме, че тази година ръководството на Български лекарски съюз реши да прегърне една от най-благородните каузи у нас - „Българската Коледа“ и да призове всички гости и участници в церемонията да се включат в благотворителната инициатива. Присъстващите на събитието ще открият местата за дарения в залите на Националния исторически музей, а за благородния дарителски жест - ще получат специално изработена значка на Български лекарски съюз.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!