Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 120 деца се включиха в спортен празник в парка "Заимов"

| обновено на 21.10.22 в 16:53
4
Снимка: „АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ”

Над 120 деца от столичната детска градина 195 „Братя Мормареви”. се включиха в спортния празник „Мама, татко и аз“ в парка "Заимов" в столицата.

Участниците се забавляваха със спортни и щафетни игри, като за спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Дарко тийм, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко. За отличната организация се погрижиха и голям брой доброволци, сред които младежи от столични училища и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“.

„АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ”

Събитието беше организирано от Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“, с разрешение за провеждане на Столична Община.

„Мама, татко и аз“ се проведе в рамките на проект „Спорт, здраве и забавление за деца в предучилищна възраст“, който има за цел да научи деца и младежи на здравославен начин на живот и да им даде добър, полезен и ползотворен старт в живота.
„АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ”
Проектът има за цел да повиши информираността по въпроси, свързани с необходимостта от физическа активност като основа на здравословен начин на живот, промяна на навиците на децата в предучилищна възраст и техните семейства както в градските, така и в извънградските райони. Времетраенето на проекта е 24 месеца, като в него участват 7 партньорски организации от шест Европейски държави - Босна и Херцеговина, България, Италия, Португалия, Словения и Хърватия. Проект „Спорт, здраве и забавление за деца в предучилищна възраст“е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз.
„АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ”
Идеята е да се повиши осведомеността на деца в предучилищна възраст (4 - 7 години) относно ползите от участието им в спортно-развлекателни дейности свързани със тяхното здраве и социалното им включване.
Да се информират на семействата и учителите в детските градини за значението на здравословнoто хранене и физическата активност при деца в предучилищна възраст.
„АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ”
Да се повишат уменията на учители в детските градини да провеждат спортно-развлекателни програми за деца в предучилищна възраст.
Целта на проекта, по който се организира празинка е създаване на мрежа от заинтересовани страни, национални и местни спортни организации, обмяна на добри практики по отношение на подобряващата здравето физическа активност за деца в предучилищна възраст.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна