Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция "Нелегално такси" в София: Хванаха двама шофьори, спряха колите им от движение

Снимка: архив, БГНЕС

Столичната полиция спря две коли от движение, а шофьорите им са глобени, заради нерегламентиран превоз, съобщиха от МВР.

Двете коли са установени в района на Храм-паметника "Александър Невски" и столичната Централна автогара. Водачите са осъществявали нерегламентирана таксиметрова дейност, ползвайки интернет приложение.

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е съставил актове на шофьорите и им е наложила глоби от по две хиляди лева.

Превозните средства са спрени от движение за срок от една година, свалени са регистрационните им табели, иззети са документите на водачите.

Припомняме ви, че в началото на юли месец министърът на транспорта и съобщенията в оставка Николай Събев изпрати сигнал до компаниите Google и Apple за приложението "Максим".

В писмото се изтъква, че услугата, предлагана от "Максим", се извършва в разрез с българското законодателство, регламентиращо автомобилните превози на пътници срещу заплащане.

Министърът отправи изрично искане да се преустанови предлагането на мобилното приложение на територията на Република България чрез платформите Google Play и Apple App Store.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени