Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ Лайпциг нанесе първа загуба на Реал за сезона

Тимо Вернер от РБ Лайпциг бележи за 3:1.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на РБ Лайпциг нанесе първа загуба на Реал (Мадрид) от началото на сезона. Футболистите на Марко Розе спечелиха с 3:2 в мач от група F на Шампионската лига. 

Домакините стигнаха до ранен аванс от два гола още в 18-ата минута след попадения на Йошко Гвардиол и Кристофър Нкунку. Винисиус върна интригата в мача минута преди почивката. След подновяването на играта Тимо Вернер даде нов аванс от два гола в 81-ата минута. В добавеното време Родриго вкара от дузпа последното попадение.

В другата среща от групата Селтик и Шахтьор (Донецк) завършиха наравно 1:1, което гарантира на украинците минимум участие в елиминациите на Лига Европа. В последният кръг Шахтьор се нуждае от успех над РБ Лайпциг, за да завърши на втората позиция.

Бенфика победи с 4:3 като домакин Ювентус в група Н и по този начин италианците отпаднаха от Шампионската лига. Антонио Силва откри резултата в  17-ата минута, а Мойзе Кен изравни само четири по-късно. Жоао Марио в 28-ата минута от дузпа даде нов аванс на португалците, а Рафа Силва в 35-ата минута направи 3:1. Малко след почивката отново той покачи на 4:1. Аркадиуш Милик и Уестън Маккени само в разстояние на 120 секунди намалиха до 4:3, но за повече Ювентус нямаше сили.

Пaри Сен Жермен остава на върха в класирането, след като разгроми със 7:2 Макаби Хайфа. По този начин парижани си гарантираха класирането в следващата фаза на турнира през пролетта. Килиан Мбапе и Лионел Меси се разписаха по два пъти, а Неймар, Карлос Солер и автогол на Шон Голдберг оформиха головата фиеста. За Макаби два пъти точен бе Абдулайе Сек.

Милан направи решителна стъпка към следващата фаза на турнира. В среща от група Е футболистите на Стефано Пиоли се наложиха с 4:0 при визитата си на Динамо Загреб. Резултата на "Максимир" откри Матео Габия с глава в 39-ата минута, а в началото на втората част Рафаел Леао удвои. Оливие Жиру от дузпа и автогол на Роберт Любичич направиха 4:0 за Милан. 

Манчестър Сити завърши 0:0 при визитата си на Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига и си гарантира първото място в група "G". Германците също продължават на осминафиналите в турнира за сметка на Севиля.  В началото на второто полувреме Рияд Марез пропусна дузпа за състава, воден от Пеп Гуардиола. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна