Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашфорд отбеляза 2 юбилея

Маркъс Рашфорд (вляво) има вече 100 гола за Манчестър Юнайтед.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Маркъс Рашфорд призна, че често не е бил с „правилната настройка“ през изминалата кампания, след като продължи възраждането във формата си с юбилеен гол номер 100 с екипа на Манчестър Юнайтед. Нападателят, който днес навършва 25 години, отбеляза с глава победното попадение при успеха над Уест Хем с минималното 1:0 на „Олд Трафорд“. Това бе паметен гол за Рашфорд, който се превърна в 22-ия играч на „червените дяволи“, стигал до заветната граница за клуба.

Това бе и седми гол на английския национал през кампанията – с два повече за целия минал сезон, когато бъдещето му в клуба беше поставено под въпрос. „Абсолютно различна енергия около клуба и тренировъчното игрище. Това ме поставя в по-добра позиция и настройка и просто се усещам истински мотивиран сега. Именно там изпитвах затруднения. Имах проблеми с психическото си състояние. Не ставаше въпрос за представянето ми на терена, а по-скоро за странични неща. Това е най-голямата разлика в сравнение с миналия сезон. Разбирам, че е ваша работа да говорите за случващото се на терена, но ние играчите трябва да сме с правилната настройка във всеки един мач. Твърде често миналия сезон това не се случваше при мен. Не бях изненадан от някои от нещата, които ставаха“, разкри той за Sky Sports.

„Очевидно това е фантастичен момент за мен, нещо, което очаквах с нетърпение да направя, така че съм наистина щастлив. Сега трябва да продължа с добрата си форма и да се развивам в положителна насока“, завърши Рашфорд.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна