Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Михайлов не иска да оглави АФБ

Камен Михайлов
Снимка: БГНЕС

Камен Михайлов отново потвърди, че няма да се кандидатира за председател на Автомобилната федерация на България, а Калоян Станчев потвърди своята кандидатура. Това се случи днес на пресконференция в Пресклуб България, на която присъстваха още Пламен Камбуров, Елвис Георгиев и Тодор Христов.

Всички присъстващи се обединиха около идеята, че сезонът не трябва да се проваля и автомобилният спорт да става заложник на политически игри и натиск. Беше обявена и датата за провеждане на рали "България": 1-3 септември 2023 г., както и че в оставащите състезания до края на тази година всички състезатели могат да участват с безплатни лицензи и без да заплащат такса за участие.

"Планирали сме до края на годината да се направи едно пистово състезание на Писта Дракон на 19-20 ноември, единственото пистово съоръжение в България. Колегите от рали комисията работят трескаво да направим едно рали Твърдица - Елена, което се направи много трудно и сложно. Екипът дава всичко от себе си и се надяваме на 3-4 декември да имаме кръг и от рали шампионата. По същото време ще имаме и едно офроуд състезание в Русе", разказа Станчев. 



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна