Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров в отбор с Джокович и Сабаленка на турнира в Дубай

Отборът на Соколите
Снимка: WTL

Григор Димитров ще бъде в компанията на бившия №1 Новак Джокович и финалистката от заключителния турнир на WTA Арина Сабаленка на Световната тенис лига, която ще се проведе в Дубай между 19 и 24 декември. Най-добрият български тенисист ще е част от отбора на Соколите, в който попадна и испанката Паула Бадоса.

Първото издание на атрактивната надпреварата ще включва 18 от водещите тенисисти в света и ще се проведе в "Кока Кола Арена".

Тимът на Каните ще бъдат предвождани от световната №1 при дамите Ига Швьонте, а нейни съотборници ще бъдат Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис, финалистката от “Уимбълдън” 2014 Южени Бушар, трикратната шампионка от Шлема на двойки Саня Мирза.

В отбора на Ястребите са Александър Зверев, който се завръща от контузия, шампионът от US Open 2020 Доминик Тийм, тазгодишната шампионка от “Уимбълдън” Елена Рибакина и бившата №2 в света Анет Контавейт.

Финалистът от Уимбълдън Ник Кириос предвожда тима на Орлите, в който попадат още шампионката от US Open 2019 Бианка Андрееску, специалистът на двойки Рохан Бопана, финалистката от Финалите на WTA Каролин Гарсия и наскоро прекратилият кариерата си Андреа Сепи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна