Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канадски вратар пропуска Мондиал 2022

Максим Крепо (на земята) счупи крак дни преди началото на световното.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболната федерация на Канада обяви днес, че вратарят на националния отбор на страната Максим Крепо ще пропусне световното първенство в Катар, което стартира на 20 ноември, тъй като е счупил десния си крак. Контузията е получена по време на финалния мач за титлата в Мейджър лигата на САЩ през уикенда.

Крепо, който е играч на ФК Лос Анджелис, се контузи в 116-ата минута на продълженията, когато се сблъска с футболист на Филаделфия. Освен контузията, вратарят беше изгонен и с червен картон. Ситуацията беше ясна за съдията Исмаил Илфат, тъй като канадецът излезе пред наказателното поле и събори откъсващия се сам срещу него Кори Бърк от Филаделфия. 28-годишният вратар остана да агонизира на терена, но това не му спести изгонването.

Още на следващия ден му е направена снимка след спадане на отока, където е установена фрактурата. Операцията е направена същия ден.

Канада ще изиграе две контролни срещи в Близкия изток преди началото на Мондиала. На 11 ноември те ще срещнат отбора на Бахрейн, а на 17 имат проверка с отбора на Япония. "Кленовите листа", за които това е едва второ участие на световни футболни финали след Мексико '86, стартират на 23-и този месец участието си на мондиала с мач срещу Белгия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна