Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свещеници от Софийска митрополия с подкрепа за ВМА и безвъзмездното кръводаряване

Снимка: ВМА

С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски свещенослужители от Софийска митрополия ще се включат в инициативата на Военномедицинска академия (ВМА) "Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!".

За поредна година и по повод Деня на християнското семейство свещенослужители, заедно със свои близки, ще дарят кръв за нуждаещите се пациенти. Акцията ще се проведе на 22 ноември 2022 г. (вторник), от 14:00 до 17:00 часа, в Кръвния център на ВМА.

Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА. В тази връзка, периодично се организират подобни кампании, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.

Всеки, който иска да подкрепи кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!“, може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 ч в Кръвния център на ВМА.

За повече информация можете да се свържете с екипите на центъра на тел.: 02/ 922 55 06. Това съобщават от Военномедицинска академия - София.



По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна