Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лечева връчва купата на победителя в мача О'Съливан - Уайт

Плакатът на събитието в България.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева е поканена за специален гост на демонстративната среща между снукър легендите Рони О'Съливан и Джими Уайт и да връчи купата на победителя, съобщиха организаторите.

Двубоят, който е част от WINBET Snooker Special, ще се състои в петък 25 ноември в София във волейболната зала на Левски София.
 
На следващия ден в Пловдив ще се играе вторият мач между двамата знаменити англичани в зала "Сила", с подкрепата на община Пловдив. Специален гост на събитието ще бъде кметът на Пловдив Здравко Димитров.
 
За всички фенове на действащия световен шампион О'Съливан ще има специален щанд, където ще се продават артикули от неговата марка ROKiT и в двете зали, както и новото издание на биографичната му книга "Бяг".

По-малко от 100 билета са останали за двете събития, които са налични в мрежата на Eventim. 

Рони О'Съливан, известен с прякора Ракетата, е смятан за един от най-талантливите и най-успешни състезатели в снукъра за всички времена. През тази пролет той триумфира със седма световна титла и изравни рекорда на Стивън Хендри.

Левичарят Джими Уайт е участвал в шест финала на световно първенство, но няма трофей. Той все пак е трикратен световен шампион за ветерани, световен първенец на двойки и световен шампион при аматьорите. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени