Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добричлийка подмамена, че помага на МВР, метна над 35 000 лева на ало измамници

Снимка: БГНЕС

Възрастна жена от Добрич е била измамена от мними полицаи със сумата от 25 000 канадски долара. По информация на Районната прокуратура в Добрич това е 12-ти случай на телефонна измама от юни месец досега в област Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Сигналът за престъплението е подаден от полицай на 23 ноември до ОД на МВР Добрич. В него се посочва, че възрастна жена е получила обаждане на домашния си телефон от друга жена, която се е представила за полицейски служител, провеждащ специализирана операция във връзка със залавянето на телефонни измамници, и се иска нейното съдействие. По-късно 87-годишната жена получава второ обаждане, този път мъж се представя за началник на полицията и иска всичките ѝ спестявания, заяви говорителят на Районната прокуратура Добрич Даниел Илиев:

"Тя е събрала сумата от 25 000 канадски долара, поставила ги е в полиетиленова торбичка и ги е изхвърлила през терасата на жилището си".

Проведен е разпит на пострадалата жена и е образувано досъдебно производство. От прокуратурата отново призовават хората да не се доверяват на подобни обаждания и да бъдат внимателни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени