Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска Хънтингтън Асоциация отличена за проект за подобряване на психичното здраве при хора с редки болести

4
Наталия Григорова – психолог и председател на Българската Хънтингтън Асоциация
Снимка: PR Care

Българска Хънтингтън Асоциация e сред една от четирите отличени измежду 36 проекта на неправителствени организации в Дарителска програма  -  „ Заедно за здраве“.

Програмата оценява и награждава инициативи в здравеопазването, които подобряват живота на пациентите.

Отличени проекта на неправителствени организации в Дарителска програма  -  „ Заедно за здраве“

Проектът на БХА - "Звено за подкрепа на хора с редки болести" цели да предостави подкрепа за подобряване на психичното здраве при семейства, живеещи с редки диагнози, като същевременно координира грижите за пациентите с мултидисциплинарен екип.

Чрез проекта Звено за подкрепа на хора с редки болести ще бъде осигурена подкрепа на пълнолетни лица диагностицирани с редки болести, родители на деца с редки заболявания и членове на засегнати семейства, от цялата страна.

Организацията ще работи активно за изграждане на ефективна комуникация и партньорство, с обозначените за Експертни центрове по редки болести в страната клиники.

Наталия Григорова получава наградата

По проекта ще се предоставят онлайн и консултации на място в инфомационно-консултативния кабинет на организацията в София, както и ще бъдат организирани групи за подкрепа за пациените и техните близки.

Повече информация за проекта и неговите дейности, очаквайте в началото на 2023 година на https://www.facebook.com/huntington.bg

Болестта на Хънтингтън е наследствено, генетично заболяване, водещо до прогресивна дегенерация на нервни клетки в определени области на мозъка и няма лечение към момента.

Българска Хънтингтън Асоциация" има за цел да популяризира и работи активно за успешното създаване на защитена общност за хората засегнати от това заболяване.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна