Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск – Повелителят на българските традиции

Покрай еуфорията и евентуалното гостуване на Илон Мъск в България се появиха най-различни интерпретации, коментари и мемета. Освен това в социалните мрежи излязоха изображения, които показват инженера и изобретател, като част от българския фолклор. 

В една от снимките той е като рицар пред Белоградчишките скали. В друга е нагазил езеро, спазвайки обичая за Йордановден. В трета сякаш е герой от "Гераците" на Елин Пелин, защото Илoн вече е наше момче и е част от българските традиции и обичаи. Американецът се гордее с българския фолклор, или поне така показват изображенията. Ходи на жътва и се възхищава от вкустиите на трапезата ни. 

Илон застава в битката срещу Змеят, пратеник на бога на злото Чернобог, и брани българския народ от злото. Властелинът на българските традиции е тук! 

Изображенията са създадени от Теодор Борисов, помощта на две платформи с изкуствен интелект: Stable diffusion, с вградения алгоритъм Codeformer и Midjourney, които при текстово описание създават визуално несъществуващи образи и картини. Удивително е за какво отрицателно време напредват тези технологии, пише във Facebook страницата си младият мъж. 

Всички права на изображенията принадлежат на Теодор Борисов.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени