Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одермат постигна втора победа за сезона

Марко Одермат по трасето в Канада.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийският шампион от Пекин Марко Одермат (Швейцария) постигна втора победа от три състезания от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Носителят на Големия кристален глобус триумфира в супергигантския слалом за мъже в канадския курорт Лейк Луис с време 1:32.53 минута, изпреварвайки норвежеца Александър Омод Килде, който в неделя ликува в спускането. Одермат записа класиране в подиума за осми пореден път в стартовете от Световната купа и общо пети успех в супергигантски слалом.

Притежателят на Малкия кристален глобус в дисциплината Александър Омод Килде завърши втори на 0,37 секунди от победителя, а трети са нареди австриецът Матиас Майер, двукратен олимпийски шампион в супергигантския слалом. Майер остана на 0,78 секунди от Одермат.

Състезанието бе прекъснато за около 20 минути след падане на швейцарския скиор Мауро Кавицел при завръщането му този уикенд след две години извън пистата заради контузия. Последва тревожно чакане, тъй като Кавицел изглежда за кратко загуби съзнание след като удари главата си, пише АП. След като получи лекарска помощ 34-годишният швейцарец успя да се изправи на крака, преди да бъде изваден от пистата с шейна и транспортиран до болницата с хеликоптер. Това беше първият състезателен уикенд за Мауро Кавицел след като получи травма на главата по време на тренировка в Гармиш през януари 2021 година. Тогава той имаше проблеми със зрението си.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна