Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА почита легендата Велик Капсъзов с гимнастически турнир

Плакатът на турнира.

На 17 декември клуб ЦСКА организира международен турнир по спортна гимнастика по двойки. Надпреварата носи името на една от легендите на този спорт у нас - Велик Капсъзов. Според регламента всяка двойка ще се състои от един юноша и една девойка.
Състезанието ще се проведе в пет кръга. При всеки кръг образуването на общия сбор започва отначало. JOKER ще удвоява оценките на състезателите в петте кръга на предварително заявен уред. Турнирът е за състезатели от 14 до 18 години и ще се проведе в зала "Раковски" от 10 часа! 
Велик Капсъзов е участник на олимпийските игри през 1956, 1960 и 1964 година. Първият българин носител на олимпийски медал в този спорт - бронз на халки от олимпиадата през 1960 година в Рим. Бронзов медалист е на халки от европейското първенство през 1959 година и носител на титлата в същата дисциплина от европейските първенства през 1961 и 1963 година. Носител е на три медала от Универсиадата в София през 1961 година - бронз в индивидуалния многобой и злато на халки и на успоредка. 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна