Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София е на четвъртфинал за Купата на България

Футболистите на ЦСКА София (в черни екипи) "гостуваха" на "Българска армия".
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА София се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като се наложи над столичния Септември с 2:1. Головете за тима на Саша Илич вкараха Маурисио Гарсес и Дюкенс Назон от дузпа, Асен Георгиев върна едно попадение за Септември.

Въпреки че Септември бе символичен домакин, мачът се игра на стадион "Българска армия" по взаимна уговорка между двата отбора. От Септември са се решили на този ход, за да не плащат наем за Националния стадион "Васил Левски".

За тима на Саша Илич не игра наказаният капитан Юрген Матай, а на вратата на Септември застана резервата Иван Василев вместо титуляря Димитър Шейтанов.

В 55-ата минута символичните гости откриха резултата. Тибо Вион проби отдясно и центрира, като защитникът на Септември Асен Георгиев не успя да избие топката и я заложи на Маурисио Гарсес. Бразилецът преодоля с първото си докосване съперник и след това с левия крак насочи топката във вратата.

В 68-ата минута вторият гол за "червените", които в този мач играха с изцяло черни екипи, бе факт. След пробив на Гарсес отляво отново Асен Георгиев сгреши, като при плонжа си удари топката с ръка, която се намираше в неестествено положение. Съдията Никола Попов отсъди дузпа, а резервата Дюкенс Назон я превърна в гол с мощен удар.

Символичните домакини стигнаха до попадение, след като Асен Георгиев вкара с глава в 83-ата минута след корнер на Костадинов.

В добавеното време на срещата резервата на Септември Радослав Живков, който е преотстъпен от ЦСКА София, пропусна да изравни при разбъркване след корнер.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна