Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вангелов и Христова ще се борят за Отбора на света в САЩ

Георги Вангелов (вдясно) ще се бори за трети път на подобен форум.
Снимка: БОК, Костадин Андонов, Start-photo

Мими Христова и Георги Вангелов заминаха за САЩ за участие на Световната купа в Коралвил. Схватките са през уикенда. Националите ни са включени в сборен Отбор на света.

Вангелов е пети на олимпиадата Токио 2020 в категория до 57 кг на свободния стил, както и на световното първенство през тази година. Още като юноша той се бори за Отбора на Света през 2014-а на емблематичния „Таймс скуеър“ и побеждава представителя на домакините, но тогава неговият тим губи с 3:8. А през 2018-а е включен в Отбора на Европа и става втори в Грозни (Чечня).

Мими Христова (65 кг) ще направи дебют на подобен форум. През 2020-а тя стана европейска шампионка, а на миналото Световно първенство получи травма, която я остави близо година извън тепиха. Но се върна с пето място на Mондиала в Белград през есента.

Христова ще бъда в САЩ със селекционера на националния отбор Петър Касабов, а в ъгъла на Вангелов ще стои Радослав Великов, световен шампион и бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008. Жените ще срещнат на старта тима на Китай, а във втория двубоя ще спорят с домакините.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!