Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марнър записа рекорд при успеха на Торонто в НХЛ

Мич Марнър получава поздравления, след кате вкара за 4:0 за Торонто и постави рекорда.
Снимка: Ройтерс

Отборът на Торонто Мейпъл Лийфс победи Лос Анджелис Кингс с 5:0 в редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), а Мич Марнър се разписа във втората третина и направи нов клубен рекорд за 13-кратните шампиони с точки в 21 поредни мача.

Марнър вкара четвъртата шайба във вратата на Кингс и записа 11-и гол за сезона. Той е едва десетият хокеист в последните 35 години, който е в серия от 21 или повече мача с точки. В тази поредица дясното крило от Канада има десет попадения и 16 асистенции.

Остън Матюс, Пиер Енгвал, Давид Кампф и Уилям Нюландер също бяха точни за Лийфс, а Иля Самсонов направи 29 спасявания за първия си шътаут с отбора и седми в кариерата. Така Торонто спечели седми мач от последните си осем и остана на три точки зад лидера в Атлантическата дивизия Бостън Брюинс. 

Лос Анджелис пък е трети в Тихоокеанската дивизия със седем точки зад Вегас Голдън Найтс, след като загуби за седми път в последните си десет двубоя.

Брейдън Пойнт вкара два гола и Тампа Бей стигна до три попадения в последната третина за победа с 5:2 срещу Нешвил Предатърс. 

Пойнт покачи на 3:2 с втората си шайба за вечерта, след като бе точен при ситуация двама на един. Така той записа четвърти мач с по две попадения от началото на сезона в НХЛ и трети в последните си седем появи в състава на Лайтнинг.

Ник Пол, Брендън Хагел и Кори Пери също бяха точни за Тампа Бей, а Брайън Елиът отрази 34 удара. Капитанът Стивън Стамкос пък продължи серията си от точки в 12-и пореден мач с две асистенции.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени