Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винъс Уилямс с "уайлд кард" за Australian Open

Винъс Уилямс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратната шампионка от турнирите от Големия шлем в тениса Винъс Уилямс ще играе за 22-и път на Откритото първенство на Австралия след като получи „уайлд кард“ за турнира през 2023-а, съобщава Ройтерс

42-годишната американка, двукратна финалистка в „Мелбърн Парк“, се намира извън топ 1000 в световната ранглиста и не е играла в официален мач от отпадането си в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

„Състезавам се страната от над 20 години и австралийската общност винаги ме е подкрепяла сърдечно“, написа Винъс Уилямс в изявление.

„За мен ще бъде чест да играя за тези фенове отново и нямам търпение да натрупам още спомени от турнира“, добави Уилямс.

Тя претърпя поражения в последните си 6 мача от надпреварите на Женската тенис асоциация, след като достигна втория кръг на Уимбълдън.

Все още не е ясно дали сестрата на Винъс – Серина Уилямс, ще се присъедини към нея, добавя агенция ДПА. След отпадането си от Откритото първенство на САЩ тя се оттегли от професионалния тенис, но не е обявила категоричен край на кариерата си.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна