Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР установи 38 шофьора с алкохол

Снимка: Георги Нейков, БНР

В рамките на изминалия ден полицията установи общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. От тях 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 22-ма - с над 1,2 на хиляда, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 души, десетима са отказали да бъдат тествани. 

Общо 8616 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 862 водачи и пътници. Съставени са 1909 фиша и 468 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на превозни средства от неправоспособни шофьори, припомнят от МВР. 

От МВР уточняват, че данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа днес. 

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи. Двама души са загинали, а други 18 са ранени. В София са регистрирани 30 леки и две тежки катастрофи. Двама са пострадали.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна