Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Физически проблеми спряха Шиникова за победата в Пърт

Изабелла Шиникова се бори до последно.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на България започна със загуба в мача срещу Гърция в двубоя от група А на тенис турнира Юнайтед къп в Пърт, Австралия.

В първия сингъл Изабелла Шиникова водеше със сет и пробив, но заради физически проблеми отстъпи на Деспина Папамихаил след 6:3, 4:6, 1:6 за 2:20 часа игра.

В първата част двете си размениха по един ранен пробив. След това 31-годишната софиянка направи брейк в един маратонски гейм, за да поведе с 4:2 и успя да удържи аванса си, за което беше аплодирана от българите по трибуните на "РАК Арина".

Шиникова започна с пробив следващата част и успя да го затвърди за 2:0. След това обаче тонусът на българката спадна, а Папамихаил намери своята игра и взе пет поредни гейма. Изабелла не се предаде и намали до 4:5, но когато сервираше за изравняване на резултата допусна нов пробив. Тя получи крампи и имаше травма на играещата дясна ръка.

Въпреки тежкото си физическо състояние българката успя да пробие на старта, но след това положението ѝ се влоши и тя едва се движеше по корта и не можеше да сервира, но продължи да играе със сълзи в очите. 

Шиникова и Папамихаил се поздравяват след срещата.

Във втория двубой за деня след минути Григор Димитров ще играе срещу Стефанос Циципас в мача между първите ракети на България и Гърция.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна