Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое с още нови попълнения (обновено)

| обновено на 04.01.23 в 13:16
Йоан Бауренски
Снимка: beroe.bg

ПФК Берое се сдоби с още две нови попълнение за зимата, след като днес закупи правата на Йоан Бауренски от ЦСКА София и подписа със Зария Ламбулич, съобщиха от клуба. Футболистите ще започнат тренировки с новите си съотборници още днес, когато е първото занимание за годината.

Бауренски е на 21 години, играе като полузащитник. Роден е в Монтана и е юноша на Литекс и ЦСКА. Кариерата му започва в състава на „армейците“, а след това и като част от отбора на Литекс. Миналия сезон играчът бе преотстъпен на Ботев Враца.

Играчът е бивш юношески и младежки национал на България.

Сърбинът Зария Ламбулич  стана петото ново попълнение в тима за предстоящия пролетен полусезон в Първа футболна лига. Централният защитник започва подготовка с новите си съотборници още на днешното първо зимно занимание. 

За последно Ламбулич е бил част от Младост (Нови Сад), но няма записана нито една игрова минута през есента.

"В процес на преговори сме с двама състезатели за разтрогване на договорите. Спрямо това зависят и селекционния ни процес. Набелязали сме играчи за позициите, които ни трябват, просто чакаме развитие“, заяви старши треньорът на беройци Николай Киров на първата тренировка. От думите му стана ясно, че "на пазара няма добри свободни български футболисти" и затова от Берое са се "насочили към чужденци". 

Берое започна днес зимна подготовка с 23 състезатели от представителния отбор.

„Анисе се ще включи след два дни в подготовката, тъй като през последните срещи страдаше от контузия“, посочи още Киров.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна