Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Мартинес ще води Португалия

Роберто Мартинес прие ново предизвикателство.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роберто Мартинес е новият селекционер на португалския национален отбор, потвърдиха от футболната федерация на иберийската страна в понеделник.

На 1 декември 49-годишният испанец се раздели с тима на Белгия, на който беше начело в периода 2016-2022 година. Преди това води работи в английския футбол, като беше начело на Евертън, Уигън и Суонси.

"Оценявам ентусиазма и амибициите, с които той прие нашата покана. Това е изключително важен момент за нашия национален отбор", заяви на пресконференция президентът на португалската футболна централа Фернандо Гомеш, цитиран от Ройтерс. 

Мартинес заменя Фернандо Сантош начело на Португалия. Опитният специалист, който изведе "селесао" до титлата на Евро 2016, се раздели с португалците след края на Мондиал 2022. В Катар португалският отбор отпадна на четвъртфиналите срещу Мароко.

Договорът на Роберто Мартинес с футболната федерация на Португалия е за три и половина години. Специалистът беше представен официално по време на пресконференция с Фернандо Гомеш.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна