Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер спечели Суперкупата на Италия

Футболистите на Интер спечелиха суперкупата на Италия

Интер отново е супершампион на Италия, след като победи безпроблемно градския си съперник Милан 3:0 в мача за Суперкупата на страната. Точни за „нерадзурите“ бяха Федерико Димарко, Един Джеко и Лаутаро Мартинес, като по този начин тимът на Симоне Индзаги спечели 7-ата си Суперкупа на Италия.

Двубоят, игран на стадион „Крал Фахд“ в столицата на Саудитска Арабия Рияд, започна чудесно за „нерадзурите“.

Интер поведе в резултата още в 10-ата минута, когато Николо Барела центрира прецизно в наказателното поле. Там защитата на Милан забрави за Федерико Димарко, който с хубав изстрел порази вратата на Чиприан Татарушану.

Хората на Симоне Индзаги затвърдиха по-доброто си представяне в 21-ата минута. Тогава Алесандро Бастони сложи топката на крака на Един Джеко, който показа голмайсторския си нюх и реализира за 2:0.

Макар да изоставаше в резултата, Милан така и не успяваше да създаде чисти голови положения пред вратата на Андре Онана.

Тринадесет минути преди края на редовното време Интер реши мача. Милан Шкриняр направи дълъг пас към наказателното поле на Милан. Там Фикайо Томори изпусна Лаутаро Мартинес. Аржентинецът нахлу в наказателното поле, където си нагласи топката и с удар с външен фалц с десния крак прати топката в мрежата.

Във втората минута на добавеното време Милан имаше шанс да вкара, но удар на Сандро Тонали бе блокиран.

До края на срещата повече попадения не паднаха и така Интер защити Суперкупата на Италия, която през миналия сезон бе спечелена след успех над Ювентус. По този начин „нерадзурите“ изравниха Милан на върха по спечелени Суперкупи с по 7.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна