Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед с издънка в Англия

Бруно Фернандеш вкара гол за Юнайтед, но той не бе достатъчен за победата над Кристъл Палас

Манчестър Юнайтед не успя да победи Кристъл Палас като гост в отложен мач от 7-ия кръг на Висшата лига, завършил 1:1. „Червените дяволи“ се виждаха победители след гол на Бруно Фернандеш, но страхотен гол на Майкъл Олизе от пряк свободен удар в продължението на срещата направи така, че „червените дяволи“ да не могат да изпреварят градския си съпреник Манчестър Сити и да останат на трето място във временното класиране с 39 точки, колкото имат и „гражданите“. Палас пък е на 12-а позиция с 23 точки в актива си.

Първата опасност на „Селхърст Парк“ дойде в 8-ата минута, когато удар на Маркъс Рашфорд бе блокиран.

В 16-ата минута Люк Шоу стреля след центриране на колегата са на другия бек Аарон Уан-Бисака, но прати топката покрай вратата.

Точно след изтичането на половин час игра Шоу качи топката на главата на Вут Вегхорст, чийто удар мина над вратата.

Кристъл Палас имаше страхотен шанс в 41-ата минута, когато Одсон Едуар стреля силно от границата на наказателното поле, но Давид де Хеа докосна топката, която след рикошет в напречната греда напусна терена.

Две минути след това Манчестър Юнайтед направи добра атака, при която Кристиан Ериксен намери Бруно Фернандеш в наказателното поле, където португалецът без да се колебае прати топката неспасяемо в мрежата на Висенте Гуаита.

В 72-ата минута хората на Ерик Тен Хаг имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Скот Мактоминей, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, играта продължи.

Три минути след това Марк Гехи се извиси над всички след центриране от ъглов удар и стреля, но Давид де Хеа плонжира и спаси.

Натискът на тима на Патрик Виейра продължи и в 91-ата минута „орлите“ получиха пряк свободен удар на около 5-6 метра от наказателното поле вляво от вратата на Де Хеа. С изпълнението се нагърби Майкъл Олизе, който с брилянтен удар с десния крак прехвърли стената и прати топката в лявата част от мрежата – 1:1.

„Червените дяволи“ съ хвърлиха в атаки, като Алехандро Гарначо опита да застраши вратата на Гуаита, който обаче бе на мястото си и спаси, за да може срещата да завърши без победител.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна