Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кученце в клетка, но не за животни, а в магазин – за багаж!

Снимка: Николай Симеонов

Една снимка от вчерашния ден буквално разбуни духовете във Facebook – стопанин е заключил малкия си домашен любимец в клетка, но не за животни, а за багаж, която се намира в голям столичен хипермаркет в "Студентски град".

Коментарите под снимката и поста са стотици, като в голямата си част хората осъждат поведението на собственика на померана, който вместо да го изведе на разходка, го е заключил в клетката чинно и то... стои!

Любомир Николов пише: "Не мога да я разбера тази мода - да влачите кучетата навсякъде с вас... "Вижте ме кой съм аз, имам куче"... То милото не е виновно, че са го завлекли там, мисли си, че е на разходка 😃 И какво сега, не ги пускат в магазина с кучето и те го натикаха в клетка. Страшна услуга му направихте, че не го оставихте в къщи, евала!"

Сияна Михайлова допълва: "Така и не се научиха повечето стопани, че когато искаш да отидеш да пазаруваш, е най-добре да си оставиш домашния любимец вкъщи. Животинката не заслужава нито да седи навън и да те чака вързано, нито още повече да е в такава клетка, която даже не е предвидена с такава цел. Нека седи вкъщи, така ще е най-спокойно и за него, и за стопанина му“.

Други хора смятат, че кучето в клетка не е никак лоша идея, защото ако бъде оставено само вкъщи, може да направи поразии, а пък ако е вързано пред магазина, може някой да си го припознае и открадне.

Не липсват и шегите, макар и доста грубовати и недодялани. Дама, чието име ще спестим, е написала: "Ако ги бяха направили по-големи, щяхме и децата там да оставяме. Би било много удобно!"

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна