Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унион отстрани Волфсбург от Купата на Германия

Авторът на победния гол за Унион Беренс (вляво) във въздушен двубой със Сванберг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Унион (Берлин) победи с 2:1 Волфсбург и се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на Германия.

За столичани победата е четвърта в четири мача през 2023 година, като тя бе постигната след обрат. На стадион "Старото лесничейство" в Източен Берлин гостите от Волфсбург успяха да открият резултата чрез Лука Валдшмид още в петата минута. Робин Кнохе обаче изравни само седем минути по-късно, разписвайки се във вратата на бившия си клуб за 1:1.

Победното попадение за Унион падна в 79-ата минута, когато Кевин Беренс вкара от по-малко от два метра разстояние. Домакините завършиха мача с 10 души след втори жълт картон на Нико Гиселман в 87-мата минута, но оставащото време бе твърде малко за "вълците", за да изравнят.

В друга среща Щутгарт се наложи с 2:1 над Падерборн като гост. "Швабите" изкомаха успеха в самия край, след като домакините поведоха още в третата минута с автогол на Мавропанис. Хил Диас изравни в 86-ата минута, а в добавеното време гвинеецът Серху Гираси донесе успеха на Щутгарт.

По-късно днес ще се играят други два мача от третия кръг турнира - защитаващият трофея си РБ Лайпциг, приема Хофенхайм, докато шампионът на Германия Байерн ще търси първа победа за календарната година при визитата си на Майнц. Останалите мачове са следващата седмица.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна