Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Ботев поискаха: "100 процента Колежа"

Шествието на феновете тръгна от площад "Съединение"
Снимка: Радио Пловдив

Организираните привърженици на Ботев (Пловдив) направиха протестно шествие по централните улици на града под надслов "100 процента Колежа". Над хиляда фенове се събраха в 18:00 часа на площад "Съединение" и изразиха недоволството си от некачественото и забавено строителство на стадион „Христо Ботев“.

Те разпънаха огромен транспарант "Колежа или смърт".

На събитието бе и дублиращият отбор на Ботев (Пловдив), прокуристът Асен Караславов и изпълнителният директор Герман Чистяков.

Привържениците настояват за изпълнение на целия покрив върху четирите сектора на стадиона с целево отпуснатите 12 млн. лева кредит, както и незабавен ремонт за сметка на строителя на некачествено изпълнените досега строително-монтажни дейности.

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив)

Председателят на Сдружение "ПФК Ботев" Борис Гиздаков коментира и намерението на кмета Здравко Димитров и изпълнителят на строежа Илиян Филипов да поискат допълнителни 22,5 милиона лева за цялостното завършване на съоръжението.

"Нашият протест не е за пари. За да бъдат удоволетворени нашите искания, финансовите средства вече са налице. Не желаем да бъдем замесвани в допълнителни схеми, нито протестът ни да бъде използван от политическите партии".

Шествието премина по бул. "Шести септември", "Цар Борис III", Тунела, хотел "Тримонциум" и завърши на площад "Стефан Стамболов" пред сградата на общината.

Там ги очакваха още специализирани полицейски сили, метални заграждения, пожарна, линейка, а специален дрон засне протеста с цел установяването на евентуални извършители на хулигански действия.

Феновете обявиха, че на 9-и февруари ще присъстват на сесията на Общинския съвет, където се очакват важни решения за довършването на стадиона.

Пред община Пловдив




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна