Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
5 идеи за модерно обзавеждане

Днес можете лесно да украсите дома си с интересни креативни мебели, да го направите уникален, да разширите пространството на всеки, дори и най-малкия апартамент, използвайки идеите на съвременните дизайнери. Необичайни и в същото време практични неща в интериора ще радват вас и вашите приятели всеки ден. Онлайн магазин Мебели Дискрет са подготвили 5 страхотни идеи за модерно обзавеждане, които можете и вие да използвате във вашия дом.

Как правилно да разделим помещенията?

За да направите интериора да изглежда хармонично и да се чувствате комфортно, следвайте тези правила при зониране и обзавеждане на дневна:

●  изберете стил и цветова схема, които да използвате във всички стаи;

●  оставете място за движение – в идеалния случай пространството между мебелите трябва да е най-малко 70 см. Ако купувате шкаф с врати на панти, вземете предвид тяхната ширина;

●  във всяка зона трябва да има мебели и обзавеждане за съхранение – рафтове над работния плот, нощни шкафчета, стелаж или скрин, така че всичко ще бъде под ръка;

●  във всяка зона трябва да има обособен и декориран визуален център. Визуалният център е мястото, където човек най-често гледа. Например в хола можете да поставите интересен шкаф под телевизора, в спалнята картина над леглото, а в работната зона над масата – рафтове или коркова дъска;

●  помислете за формата на стаята. Дългата стая задължително трябва да бъде разделена на зони. В помещения с няколко прозореца, зоните са разположени, като се фокусират върху тях;

●  можете да комбинирате зони, ако площта не позволява разделянето им. Вместо диван и легло можете да вземете трансформиращи мебели и обзавежда.

За да разпределите зоните, направете план. По този начин ще можете лесно да вземете решение кое би било най-подходящо при обзавеждане на дневна, хол, кухня или спалня.

Как правилно да организираме място за съхранение?

Когато избирате мебели за съхранение, трябва да обърнете внимание на размери и капацитета им, както и да пространството, което ще заемат. В зависимост от това какво искате да съхранявате, можете да откриете разнообразни гардероби, рафтове, скринове и шкафове, които ще ви бъдат от полза. В различните стаи можете да поставите различно обзавеждане, така че да бъде удобно и подходящо за конкретните предмети, дрехи, обувки или други вещи.

Трябва ли да предвидим място за работа от вкъщи?

В повечето случаи, когато на някой му се наложи да работи от вкъщи използва дневната. Това обаче се отнася само за хората, които не се нуждаят често от обособено място за работа у дома. Ако често ви се случва да работите от вкъщи, задължително трябва да предвидите място за тази дейност. Дори само поставянето на бюро, удобен стол и шкафове, би улеснило значително работния процес, правейки го по-приятен.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени