Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът за Купа "Дейвис" Валентин Димов: Момчетата са в много добра форма

Валентин Димов (крайният вдясно) е сигурен, че нашите тенисисти ще се раздадат в Крайстчърч.
Снимка: БФТ

България гостува на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на отборния турнир по тенис за мъже за Купа "Дейвис". При успех националите ще постигнат историческо първо класиране в тази престижна група.

Александър Лазаров открива мача в Нова Зеландия

Капитанът на тима Валентин Димов коментира последните новини около състава за сайта на Българска федерация по тенис.

- Успяхте ли да се аклиматизирате?
- Настроението е много добро. Момчетата успяха да се аклиматизират, намират се в много добра форма и са изключително позитивно настроени. Всички са готови да се раздават на 100 процента за България. Със сигурност аклиматизацията не беше лесна. Часовата разлика с България е много голяма. Днес температурата е 33 градуса, а в България е зима. Смятам, че всички в отбора вече са се аклиматизирали много добре. Готови сме за този решителен мач.

- Александър Лазаров ще играе в първата среща на сингъл. Има ли това някакво значение?
- Последните години винаги започвахме с Димитър Кузманов в първия мач. Този път ще стартираме с Алекс Лазаров. Не смятам, че това е от толкова голямо значение.

- Какво е мнението ви за отбора на Нова Зеландия?
- Нова Зеландия е отбор, който не трябва да бъде подценяван по никакъв начин. Те са сериозен състав с опитни играчи и млади проспериращи състезатели. За Купа "Дейвис" класирането в световната ранглиста не е от толкова голямо значение. Тук става въпрос за национален отбор и всички трябва да сме много отговорни.

Отборът ни с български фенове в Крайстчърч.

- Доволни ли сте от настилката за игра?
- Настилката е малко по-бавна от очакваната. Голямото предизвикателство е, че има един особен вятър, който постоянно сменя посоката и силата си. Очаква се много голяма подкрепа от тяхната публика, но и от българи, които ще бъдат на трибуните за да ни подкрепят нас.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!