Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) победи в последната си контрола

Локомотив (в черно-бели екипи) спечели с 2:1 срещу Марица.
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)

Елитният Локомотив (Пловдив) надигра втородивизионния Марица (Пловдив) с 2:1 в последната си контрола преди подновяването на сезона. Срещата се игра на клубния стадион на "черно-белите" в парк "Лаута". 

Веселин Марчев откри за гостите през първата част, а Мартин Паскалев изравни преди почивката. В края на двубоя Локомотив стигна до успеха с гол на Педриньо.

В 23-ата минута Марчев бе изведен сам срещу Илко Пиргов и бившият играч на Локомотив преодоля елегантно вратаря на домакините с изстрел по земя за 1:0. 

Натискът на домакините даде резултат в 38-ата минута, когато играчите на Александър Томаш изравниха. Бабакар Дион центрира отдясно в наказателното поле на „жълто-сините“, където Мартин Паскалев бе оставен непокрит и засече с глава в мрежата на Николов за 1:1. При този резултат дойде и почивката.

Педриньо в 87-ата минута донесе победата за Локо. Бразилецът засече от въздуха центриране на Ивайло Димитров отляво и по този начин донесе успеха на своя тим.

Това бе последна проверка и за двата тима преди подновяването на сезона. В първия си двубой от пролетния дял на шампионата в Първа лига Локомотив приема Ботев (Враца), докато Марица стартира кампанията във Втора лига с домакинство на Спартак (Плевен).

Стартов състав на Локомотив: Илко Пиргов, Матеус Силва, Милош Петрович, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Христо Иванов, Денислав Александров, Бабакар Дион, Димитър Илиев, Ерик Сорга




По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна