Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джудисти от 45 страни на олимпийската квалификация в София

Капитанът Ивайло Иванов ще се бори за участие в Париж 2024.
Снимка: БФ Джудо

Над 440 състезатели от 45 държави ще участват на Европейската открита купа по джудо за мъже и жени в София, която е квалификация за олимпийските игри Париж 2024. Схватките са през уикенда (11-12 февруари) в "Арена Асикс".

България ще бъде представена с 31 състезатели (31 мъже и 12 жени), като на татамито ще излязат всичките водещи джудисти – капитанът Ивайло Иванов, който наскоро спечели титла на Гран при в Португалия, Янислав Герчев, Денислав Иванов, Марк Христов, Борис Георгиев, Ивелина Илиева, Габриела Димитрова, както и млади състезатели.

С внушителни отбори пристигат съставите на Франция - с 46 състезатели, Казахстан с 43, Германия с 23.  Идват също състезатели от екзотични за джудото страни - Австралия, Камерун, Салвадор, Гуам, Мадагаскар, Монголия, Пуерто Рико.

Гост на турнира ще бъде Ласло Тот (Унгария), президент на Европейския джудо съюз.

Схватките започват от 9.00 часа, а входът за зрителите е свободен.

Отчетно-изборното събрание на Българската федерация по джудо ще се проведе на 10 февруари (петък) в навечерието на Европейската открита купа в София. Канидидатурата за председател на досегашния президент Румен Стоилов е единствена и той ще бъде преизбран на поста.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна