Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Тодорова 31-ва на световното по биатлон

Жулия Симон

Французойката Жулия Симон е новата световна шампионка в преследването в биатлона за жени. На шампионата на планетата в Оберхоф Симон се наложи в пряк сблъсък за първото място с представителката на домакините от Германия Денизе Херман-Вик.

Симон и Херман-Вик влязоха в последната стрелба рамо до рамо, но германката допусна две грешки в гъстата мъгла, докато Симон пропусна само един изстрел и това ѝ бе достатъчно да излезе с аванс от близо половин минута пред шампионката от спринта Херман-Вик.

Новата световна шампионка финишира с време от 32:00.8 минути и само един пропуск в стрелбата. Херман-Вик завърши втора на точно 27 секунди с четири пропуснати мишени, а трета на 37.7 секунди остана норвежката Марте Олсбу Ройзеланд, която допусна три пропуска в стрелбата.

На четвърто място се нареди още една представителка на скандинавската страна - Ингрид Тандреволд, която с три пропуснати мишени финишира на 1:00.03 минути от победителката. Германката София Шнайдер зае пета позиция с четири пропуска и изоставане от 1:08.3 минути, а французойката Лу Жанмоно допълни шестицата. 24-годишната Жанмоно направи само един пропуск в стрелбата и приключи на 1:26.4 минути от сънародничката си Симон.

Единствената българска представителка в днешния старт Милена Тодорова завърши на 31-во място. Българката направи шест пропуска в стрелбата и приключи на 3:48.5 минути от победителката.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна