Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драган Шолак: Преговорите за Левски завършиха неуспешно

Стари задължения са били пречката, твърдят от клуба

Драган Шолак
Снимка: United Group

Сръбският бизнесмен Драган Шолак излезе с официална позиция, в която обяви, че преговорите за придобиване на футболен клуб Левски са завършили неуспешно.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК Левски, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК Левски и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК Левски в България. За съжаление не постихнахме успех. 

Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес“, казва Драган Шолак, основател и председател на Надзорния съвет на United Group, в официалното комюнике, цитирано от БТА.

От Левски също публикуваха позицията на клуба.

"ПФК Левски направи всичко възможно за осъществяване на сделката по прехвърляне на собствеността на клуба.

Клубът предостави цялата необходима информация и съдействие при преговорите с потенциалния инвеститор.

Никой от ръководството на ПФК Левски не е поставял никакви условия пред Sport Republic, освен гарантиране устойчивото развитие на клуба. Постигнато бе пълно съгласие с потенциалния инвеститор в тази насока.

За съжаление някои задължения, натрупани през последното десетилетие се оказаха непреодолима пречка за осъществяване на сделката", пише в съобщението.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна