Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Циряк и Хаджи с дарения за пострадалите в Турция

Хаджи (в дясно) и Попеску (вляво) с турския посланик в Румъния и съпругата му.
Снимка: Турско посолство в Букурещ

Румънският милиардер Йон Цириак дари 1 милион евро за пострадалите от земетресенията в Турция. Това стана ясно след среща на бизнесмена и бивш професионален играч на тенис и хокей на лед с новия посланика на Турция в Букурещ Йозгюр Алтан. Парите ще бъдат използвани за възстановяване на село, пострадало от земетресението, съобщава вестник "Адевърул".

“Фондацията ни реши да увеличи бюджета за дарения за 2023 г., като взе предвид трагедията, сполетяла нашите турски съседи. Продължаваме да даряваме значителна част от приходите си за нашите каузи в Румъния, но понякога нашите братя и сестри в други страни спешно се нуждаят от помощ. Нашите мисли, молитви и средства сега отиват за Турция“, каза синът на Йон Цириак - Александру.

Дарения за пострадалите от земетресението в Турция в понеделник направиха и двама бивши големи румънски футболисти - Георге Хаджи и Георге Попеску. Те посетиха посолството на Турция в Букурещ и дариха 50 000 евро за пострадалите от земетресението семейства.

„Всичките ми мисли са за турския народ, който е изправен пред много трудно изпитание в този момент. Аз съм с вас!", написа Георге Хаджи на личната си страница във Фейсбук веднага след земетресението на 6 февруари.

Хаджи игра пет години, между 1996 и 2001 г., в Галатасарай Истанбул, превръщайки се в истински идол в Турция, след като спечели четири титли, две купи и две Суперкупи на Турция, както и Купата на УЕФА, припомня “Адевърул”. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна