Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул и Реал повтарят финала в ШЛ днес

Треньорът на Реал Анчелоти (в бяло) се шегува с Бензема на последната тренировка на "Анфийлд".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Ливърпул и Реал (Мадрид) ще се изправят един срещу друг в дерби от осминафиналите на Шампионската лига във вторник вечерта. Двубоят на "Анфийлд" започва в 22:00 часа българско време. Другата среща дсовечера е Айнтрахт (Франкфурт) - Наполи.

Двата европейски гранда се срещнаха във финала на последното издание на турнира като на 28 май в Париж Кралския клуб спечели с 1:0 с гол на Винисиус Жуниор и вдигна най-ценния европейски клубен трофей за 14-и път в историята си. Сега двата тима са в доста различна ситуация и далеч от формата, в която бяха през миналата пролет. Мърсисайдци се представят слабо във Висшата лига и отпаднаха от двете домашни купи, но успяха спечели последните си два мача срещу Евертън и Нюкасъл, за да повдигнат своя дух. Другата добра новина за мениджъра Юрген Клоп е и че новото попълнение Коди Гакпо вкара първите си два гола за "червените" срещу "карамелите" и "свраките".

"Реал (Мадрид) е един от най-големите отбори в света. Дори когато не играят най-добрия си футбол, могат да спечелят. Това ги прави специални. Работихме много здраво, за да стигнем дотук и сега ще се насладим на този момент. Някои от техните играчи са печелили Шампионската лига пет пъти, те сигурни си мислят, че това е техният турнир. Ние обаче ще се опитаме да ги победим", каза мениджърът на Ливърпул Клоп на пресконференцията преди двубоя.

Реал има проблеми да повтори изключителното си представяне от миналия сезон, когато тимът стана шампион на Испания и Европа. Възпитаниците на Карло Анчелоти изостават с осем точки от лидера в Ла Лига Барселона, но остават сред фаворитите в Шампионската лига. Анчелоти няма да може да разчита на централните халфове Тони Кроос и Орелиен Чуамени, но носителят на "Златната топка" Карим Бензема ще бъде в групата за двубоя на "Анфийлд".

Звездата на Наполи Кваратскелия (№77) тренира с настроение.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна